agentschap telecom

RSS Agentschap Telecom
 • Betalingstermijn facturen uitgesteld 09/10/2019
  Door technische problemen bij onze drukker, zijn de facturen, herinneringen en aanmaningen helaas te laat geleverd. Dit heeft als gevolg dat de uiterste betaaldatum op de brief niet meer klopt. Natuurlijk houden we hier rekening mee. We stellen daarom de betalingstermijnen uit.
 • Digitale veiligheid slimme consumentenapparaten niet op orde 25/09/2019
  De digitale veiligheid van veel consumentenapparaten die met internet zijn verbonden - het zogenoemde Internet-of-Things - is niet op orde. Vooral slim speelgoed (‘connected toys’) en babyfoons scoren slecht. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Agentschap Telecom dat vandaag door de toezichthouder aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) is aangeboden.
 • Veldsterkte bij 5G-testlocaties binnen de limiet 24/09/2019
  In de periode februari tot en met september 2019 heeft Agentschap Telecom op drie 5G-testlocaties meerdere veldsterktemetingen uitgevoerd bij 5G-antennes. De veldsterkte lag een factor 10 tot 20 onder de Europese blootstellingslimieten: tussen de 1,1 en 3 volt per meter (V/m). De limieten lopen, afhankelijk van de frequentie, van 28 tot 61 volt per meter.
 • Symposium Opstap naar weerbaarheid 23/09/2019
  Voor het tweede jaar op rij organiseert Agentschap Telecom het symposium ‘Opstap naar weerbaarheid’. Het symposium vindt plaats op donderdag 7 november in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en staat geheel in het teken van continuïteit en digitale veiligheid. Hoe omarm je als organisatie innovatie en blijf je tegelijkertijd digitaal weerbaar?
 • Handreiking mobiele bereikbaarheid gemeenten 19/09/2019
  Slecht bereik? Daar is vaak wat aan te doen! Agentschap Telecom heeft een stappenplan ontwikkeld dat gemeentebesturen kan helpen de mobiele bereikbaarheid in hun gemeente te verbeteren. Dat is belangrijk voor de lokale economie en veiligheid. En natuurlijk prettig voor alle inwoners!
 • Regionale meldkamers zeer kwetsbaar 06/09/2019
  Regionale meldkamers die moeten reageren op 112-noodoproepen zijn nog steeds zeer kwetsbaar. Zij hebben te weinig personeel, hun ICT is verouderd en zij hebben niet de mogelijkheid om elkaars taken volledig over te nemen als zij door een calamiteit worden getroffen. Het afhandelen van noodmeldingen kan daardoor vertraging oplopen. Dit blijkt uit onderzoek van de […]
 • Aankondiging start veilingprocedure radiokavels Randstad, Deventer, Oldenzaal en Stadskanaal (B05, B28, B29 en B34) 28/08/2019
  Op 3 september 2019 start de aanvraagperiode voor vier FM-vergunningen voor niet-landelijke commerciële radio.  U kunt vanaf 3 september tot uiterlijk 30 september 2019 tot 16.00 uur uw aanvraag indienen. Lees meer over de veiling FM-vergunningen Randstad, Deventer, Oldenzaal en Stadskanaal en DAB+
 • Start aanvraagtermijn voor commerciële radio 19/07/2019
  Op 3 september 2019 start de aanvraagtermijn voor de veilingprocedure van vier FM-kavels voor niet-landelijke commerciële radio met de daaraan gekoppelde vergunningen voor digitale radio (DAB+). Het gaat om een kavel met 10 Randstadfrequenties (B05), een kavel in Deventer (B28), een kavel in Oldenzaal (B29) en een kavel in Stadskanaal (B34).
 • Verlenging PAMR-vergunning 11/07/2019
  Agentschap Telecom heeft de PAMR-vergunning van Utility Connect B.V. (Alliander) in de 450 MHz-band met vier jaar verlengd.
 • Onderzoek naar storing 112 26/06/2019
  Maandag 24 juni was er een ernstig storing in het telefonienetwerk van KPN (zowel mobiel als vast). Daardoor was ook het nationale noodnummer 112 een aantal uren niet bereikbaar. Dat gold niet alleen voor gebruikers van het KPN netwerk. Omdat alle operators in Nederland telefoonverkeer naar 112 aanleveren via het netwerk van KPN, was 112 […]
 • Halt aan radioregistraties voor schepen zonder band met Nederland 26/06/2019
  Nederland wil ervoor zorgen dat schepen die varen met een Nederlandse registratie, ook echt een band met Nederland hebben. Er zijn veel schepen die rondvaren met een Nederlandse registratie voor maritiem frequentiegebruik. Sommige van die schepen hebben geen band met Nederland. Internationale afspraken vergen dat die band er wel moet zijn. Daarom wijzigt de Regeling […]
 • Nota mobiele communicatie: minimaal drie aanbieders snelle mobiele communicatie 11/06/2019
  Vandaag presenteerde Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, de Nota mobiele communicatie 2019. In de nota staat onder meer dat minimaal drie partijen snelle mobiele communicatie (zoals 5G) gaan aanbieden aan bedrijven en consumenten.
 • Angeline van Dijk directeur-hoofdinspecteur Agentschap Telecom 03/06/2019
  Angeline van Dijk (1967) start op 1 augustus 2019 als directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom. Vanuit die verantwoordelijkheid zal zij zich onder meer richten op de introductie van 5G in Nederland en thema’s als cybersafety en digitale weerbaarheid.
 • Lancering video digitale weerbaarheid 16/05/2019
  Agentschap Telecom heeft een korte voorlichtingsfilm gelanceerd over de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni). In een kleine drie minuten laten we zien hoe belangrijk digitale veiligheid is en hoe de Wbni helpt Nederland digitaal weerbaar te maken.
 • Agentschap Telecom publiceert rapport over 5G-antennes 09/05/2019
  Onderzoeksbureau Stratix heeft in opdracht van Agentschap Telecom een overzicht gemaakt van 5G-antennes die we in de toekomst in het straatbeeld kunnen verwachten: small cells en massive MIMO-antennes.
 • Illegale zender verstoort radiocommunicatie vliegverkeer 01/05/2019
  De zender die afgelopen weekend de radiocommunicatie van het vliegverkeer verstoorde, is door het Duitse BNETZA uit de lucht gehaald. Met name boven Limburg hoorden piloten muziek op hun communicatieapparatuur.
 • Storende signalen geven overlast in de ether 11/04/2019
  Slechte apparaten en ondeugdelijke installaties kunnen storende signalen in de ether veroorzaken. Deze etherruis kan op termijn leiden tot maatschappelijke ontwrichting of economische schade. Agentschap Telecom roept in haar jaarverslag op alleen apparaten met een CE-markering te gebruiken en altijd een deskundig installateur in te huren.
 • Graafschades: Naleefgedrag blijft achter bij verwachtingen 10/04/2019
  Uit de schaderapportages van de netbeheerders blijkt dat het absolute aantal graafschades fors is toegenomen. Relatief is er sprake van een lichte stijging. Dit ondanks inspanning van de sector om vermijdbare graafschades terug te dringen.
 • Bereikbaarheid tijdens evenementen: niet altijd vanzelfsprekend! 10/04/2019
  Het festivalseizoen komt er weer aan. Festivals en andere grote evenementen trekken vaak veel publiek. Bezoekers daarvan verwachten dat ze altijd en overal mobiel kunnen bellen en internetten. Bijvoorbeeld om video’s van optredens te streamen, te versturen of via social media te delen. Maar als veel mensen samenkomen op een bepaalde locatie is bereikbaarheid niet altijd vanzelfsprekend.
 • Uitrol 5G: Agentschap Telecom pleit voor harmonisatie lokaal beleid 10/04/2019
  Agentschap Telecom publiceert Staat van de Ether 2018 De komst van 5G is belangrijk voor Nederland. Het is een voorwaarde voor innovatie en economische groei. Voor 5G zijn antennes en glasvezel nodig. Agentschap Telecom signaleert grote verschillen in de regels die gemeenten daarbij hanteren. Dat kan de uitrol van 5G bemoeilijken en vertragen. Agentschap Telecom […]