agentschap telecom

RSS Agentschap Telecom
 • Meetresultaten 5G-signalen op 26 GHz binnen de limiet 20/11/2019
  Agentschap Telecom heeft in september twee veldsterktemetingen uitgevoerd bij 5G-testinstallaties die gebruikmaken van de 26 GHz band. De veldsterktes bedroegen 0,28 en 0,10 volt per meter. De limiet voor deze frequentie bedraagt 61 volt per meter. De meetresultaten voor deze 5G-installaties liggen dus ruim onder de limiet.
 • Agentschap geeft graafketen harde deadline 15/11/2019
  “De sector heeft nog twee jaar om CROW500-proof te worden. Uiterlijk op 1 januari 2022 werkt de hele graafketen volgens deze richtlijn.” Dat was de heldere boodschap die John Derksen (Hoofd Toezicht Agentschap Telecom) gaf tijdens een bijeenkomst van het Kabel- en Leiding Overleg (KLO). Deze opdracht is nodig om het aantal vermijdbare graafschades drastisch […]
 • Slimme apparaten: gemak of gevaar? 13/11/2019
  Op 14 november gaan onderzoeksjournalist Huib Modderkolk, John Derksen van Agentschap Telecom, Tweede Kamerlid Kees Verhoeven, serial entrepeneur Jörgen Sandig en Frank Groenewegen van Fox-IT er met elkaar en met het publiek in gesprek over slimme apparaten.
 • 'Serious game Telekwetsbaarheid’ biedt inzicht in gevolgen van uitval telecom 28/10/2019
  Wat betekent uitval van telecom voor een gemeentelijke organisatie? Hoe informeer je de medewerkers van de gemeente als de telefoon en mail niet meer werkt? Hoe communiceer je met burgers? Hoe sta je in verbinding met hulpdiensten en crisisorganisatie? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de serious game Telekwetsbaarheid, een game ontwikkeld door Agentschap […]
 • Tarieven voor 2020 bekend 23/10/2019
  U betaalt als radiozendamateur of gebruiker van maritieme radioapparatuur ieder jaar voor uw registratie. De bedragen worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Deze en andere tarieven voor 2020 vindt u in de Regeling vergoedingen Agentschap Telecom 2020. 
 • Consultatie tijdelijke verdeling van frequentieruimte voor lokale digitale radio-omroep (DAB+) 22/10/2019
  Op 22 oktober 2019 is de consultatie gestart voor de tijdelijke verdeling van frequentieruimte in laag 6 voor lokale digitale radio-omroep (DAB+). De uitgifte van vergunningen zal later plaatsvinden op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.
 • Digitale veiligheid slimme consumentenapparaten niet op orde 25/09/2019
  De digitale veiligheid van veel consumentenapparaten die met internet zijn verbonden - het zogenoemde Internet-of-Things - is niet op orde. Vooral slim speelgoed (‘connected toys’) en babyfoons scoren slecht. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Agentschap Telecom dat vandaag door de toezichthouder aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) is aangeboden.
 • Veldsterkte bij 5G-testlocaties binnen de limiet 24/09/2019
  In de periode februari tot en met september 2019 heeft Agentschap Telecom op drie 5G-testlocaties meerdere veldsterktemetingen uitgevoerd bij 5G-antennes. De veldsterkte lag een factor 10 tot 20 onder de Europese blootstellingslimieten: tussen de 1,1 en 3 volt per meter (V/m). De limieten lopen, afhankelijk van de frequentie, van 28 tot 61 volt per meter.
 • Symposium Opstap naar weerbaarheid 23/09/2019
  Voor het tweede jaar op rij organiseert Agentschap Telecom het symposium ‘Opstap naar weerbaarheid’. Het symposium vindt plaats op donderdag 7 november in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en staat geheel in het teken van continuïteit en digitale veiligheid. Hoe omarm je als organisatie innovatie en blijf je tegelijkertijd digitaal weerbaar?
 • Handreiking mobiele bereikbaarheid gemeenten 19/09/2019
  Slecht bereik? Daar is vaak wat aan te doen! Agentschap Telecom heeft een stappenplan ontwikkeld dat gemeentebesturen kan helpen de mobiele bereikbaarheid in hun gemeente te verbeteren. Dat is belangrijk voor de lokale economie en veiligheid. En natuurlijk prettig voor alle inwoners!
 • Regionale meldkamers zeer kwetsbaar 06/09/2019
  Regionale meldkamers die moeten reageren op 112-noodoproepen zijn nog steeds zeer kwetsbaar. Zij hebben te weinig personeel, hun ICT is verouderd en zij hebben niet de mogelijkheid om elkaars taken volledig over te nemen als zij door een calamiteit worden getroffen. Het afhandelen van noodmeldingen kan daardoor vertraging oplopen. Dit blijkt uit onderzoek van de […]
 • Aankondiging start veilingprocedure radiokavels Randstad, Deventer, Oldenzaal en Stadskanaal (B05, B28, B29 en B34) 28/08/2019
  Op 3 september 2019 start de aanvraagperiode voor vier FM-vergunningen voor niet-landelijke commerciële radio.  U kunt vanaf 3 september tot uiterlijk 30 september 2019 tot 16.00 uur uw aanvraag indienen. Lees meer over de veiling FM-vergunningen Randstad, Deventer, Oldenzaal en Stadskanaal en DAB+
 • Start aanvraagtermijn voor commerciële radio 19/07/2019
  Op 3 september 2019 start de aanvraagtermijn voor de veilingprocedure van vier FM-kavels voor niet-landelijke commerciële radio met de daaraan gekoppelde vergunningen voor digitale radio (DAB+). Het gaat om een kavel met 10 Randstadfrequenties (B05), een kavel in Deventer (B28), een kavel in Oldenzaal (B29) en een kavel in Stadskanaal (B34).
 • Verlenging PAMR-vergunning 11/07/2019
  Agentschap Telecom heeft de PAMR-vergunning van Utility Connect B.V. (Alliander) in de 450 MHz-band met vier jaar verlengd.
 • Onderzoek naar storing 112 26/06/2019
  Maandag 24 juni was er een ernstig storing in het telefonienetwerk van KPN (zowel mobiel als vast). Daardoor was ook het nationale noodnummer 112 een aantal uren niet bereikbaar. Dat gold niet alleen voor gebruikers van het KPN netwerk. Omdat alle operators in Nederland telefoonverkeer naar 112 aanleveren via het netwerk van KPN, was 112 […]
 • Halt aan radioregistraties voor schepen zonder band met Nederland 26/06/2019
  Nederland wil ervoor zorgen dat schepen die varen met een Nederlandse registratie, ook echt een band met Nederland hebben. Er zijn veel schepen die rondvaren met een Nederlandse registratie voor maritiem frequentiegebruik. Sommige van die schepen hebben geen band met Nederland. Internationale afspraken vergen dat die band er wel moet zijn. Daarom wijzigt de Regeling […]
 • Nota mobiele communicatie: minimaal drie aanbieders snelle mobiele communicatie 11/06/2019
  Vandaag presenteerde Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, de Nota mobiele communicatie 2019. In de nota staat onder meer dat minimaal drie partijen snelle mobiele communicatie (zoals 5G) gaan aanbieden aan bedrijven en consumenten.
 • Angeline van Dijk directeur-hoofdinspecteur Agentschap Telecom 03/06/2019
  Angeline van Dijk (1967) start op 1 augustus 2019 als directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom. Vanuit die verantwoordelijkheid zal zij zich onder meer richten op de introductie van 5G in Nederland en thema’s als cybersafety en digitale weerbaarheid.
 • Lancering video digitale weerbaarheid 16/05/2019
  Agentschap Telecom heeft een korte voorlichtingsfilm gelanceerd over de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni). In een kleine drie minuten laten we zien hoe belangrijk digitale veiligheid is en hoe de Wbni helpt Nederland digitaal weerbaar te maken.
 • Agentschap Telecom publiceert rapport over 5G-antennes 09/05/2019
  Onderzoeksbureau Stratix heeft in opdracht van Agentschap Telecom een overzicht gemaakt van 5G-antennes die we in de toekomst in het straatbeeld kunnen verwachten: small cells en massive MIMO-antennes.